Home » Arhiva AXA anul III » Axa 50 » O reclamă care spune multe…

O reclamă care spune multe…

E sinistru codul ăla de bare legat de om. Reprezintă individul lipit consum şi evident, cimentat în material.

Care trăieşte în viteză… Dar oare de ce aleargă omul ca un apucat? De cine fuge? Sau spre ce ţintă minunată se grăbeşte? E urmărit de credite? De datorii? Ţinta lui e o casă şi o maşină, luate pe credite şi datorii? Sunt şi acestea, dar mai e şi altceva…

Aleargă bietul om, căci aşa l-a educat SISTEMUL. Ca să nu aibă timp să gândească. La nimic. Nici la SISTEM şi în primul rând nici la bunul Dumnezeu. Aleargă căci astfel nu mai are timp să-şi pună întrebări.

Vedeţi voi fraţilor, omul când se roagă stă. Când cugetă, aidoma. Viaţa asta trepidantă subdobitoceşte. Ca şi animalele mai au o tihnă. Omul modern însă nu… Şi ajunge omul modern să şi obosească, atunci când face totuşi efortul să gândească.

„Plăteşti în super viteză” mai zice reclama. Mare „iubitor” de oameni SISTEMUL ăsta… Vede că bietul om aleargă şi atunci îl „ajută”. Şi nu oricum, ci folosind… cipurile.

Cod de bare şi cipuri, iar omul legat de ele. Asta iar sare în ochi din reclamă. Iar cât de curând omul acesta nu va mai avea un nume, ci va fi un simplu număr… Va deveni el însuşi un obiect cu cip şi cod de bare, precum obiectele ce le cumpără, care va şti un singur lucru: să alerge.

O reclamă care spune multe… Reviewed by on . E sinistru codul ăla de bare legat de om. Reprezintă individul lipit consum şi evident, cimentat în material. Care trăieşte în viteză... Dar oare de ce aleargă E sinistru codul ăla de bare legat de om. Reprezintă individul lipit consum şi evident, cimentat în material. Care trăieşte în viteză... Dar oare de ce aleargă Rating:
scroll to top