web analytics
Home » Arhiva AXA anul IV » Axa 52 » Louisiana: Interzicerea plății cash pentru produsele la mâna a doua
Louisiana: Interzicerea plății cash pentru produsele la mâna a doua

Louisiana: Interzicerea plății cash pentru produsele la mâna a doua

noiembrie 23, 2011 2:04 pm by: Category: Axa 52, Economie, Știri Leave a comment A+ / A-

Iată ce aflăm din articolul Louisiana prohibits residents from using cash when buying, selling secondhand goods, apărut pe site-ul Natural News:
Dacă vinzi sau cumperi bunuri de mâna a doua şi ai reşedinţa în statul Louisiana, nu mai poţi face astfel de tranzacţii cu numerar. Ackel & Associates LLC (A&A), un cabinet de avocatură, explică cum proiectul de lege al Camerei Reprezentanţilor „House Bill 195 of the 2011 Regular Session (Act 389)”, aprobat de corpul legislativ şi promulgat de Guvernatorul Bobby Jindal, interzice ca pentru oricine ce „cumpară, vinde, dă la schimb, obţine sau aruncă gunoi ori obiecte uzate sau de mâna a doua, nu se poate plăti cu bani lichizi pentru achiziţionarea lor”.
În afara interzicerii folosirii de bani lichizi, legea obligă comercianţii să strângă informaţii personale precum numele, adresa, seria permisului de conducere, şi numărul de înmatriculare pentru orice client şi să informeze autorităţile. Singurele modalităţi de plată sunt cecul, mandatul poştal şi transferul electronic, ce trebuie verificate cu atenţie. Scopul declarat al legii, ce exclude cedarea fără profit şi casele de amanet, este de a limita vânzarea de bunuri furate, în special în privinţa metalelor precum cuprul, argintul, şi aurul. Dar conform A&A, legea din Louisiana deja impune ca magazinele sau alţi intermediari să poată justifica tranzacţiile, şi există deja legi specifice în privinţa comercializării de bunuri furate.
Noua lege are un sens atât de larg încât cineva care vinde şi cumpără folosind site-uri precum eBay sau Craigslist, o poate încălca. Chiar şi o mamă casnică ce ţine o vânzare de garaj mai des de o dată pe lună poate fi constrânsă să refuze bani lichizi şi să consemneze toate tranzacţiile, inclusiv identitatea cumpărătorilor.
„Autorităţile nu-şi pot îndeplini scopul de a identifica potenţialii hoţi şi de a recupera bunuri furate într-o manieră mai puţin invazivă?” întreabă A&A. „De ce corpul legislativ al statului are nevoie să implementeze mai multe legi ce încalcă intimitatea şi libertăţile pesonale?” Nu este niciun motiv legitim ce justifică interzicerea plăţii în numerar, mai ales luând în considerare obligativitatea colectării datelor personale detaliate. Această masură este doar încă o scuză a guvernului pentru a spiona cetăţenii şi pentru eliminarea libertăţilor economice şi civile….

Comandaţi revista AXA online accesând secţiunea Magazin sau la numărul de telefon 0721.09.44.47 – Ionuţ Ruse sau la e-mail: ionut@axa.info.ro

Louisiana: Interzicerea plății cash pentru produsele la mâna a doua Reviewed by on . Iată ce aflăm din articolul Louisiana prohibits residents from using cash when buying, selling secondhand goods, apărut pe site-ul Natural News: Dacă vinzi sau Iată ce aflăm din articolul Louisiana prohibits residents from using cash when buying, selling secondhand goods, apărut pe site-ul Natural News: Dacă vinzi sau Rating: 0

Lasă un comentariu

scroll to top