web analytics
Home » Arhiva AXA anul III » Axa 50 » Există tehnologia atașării de coduri de bare pe embrioni…

Există tehnologia atașării de coduri de bare pe embrioni…

Oamenii de ştiinţă spanioli au ataşat embrionilor şi ovocitelor etichete de siliciu cu cod de bare

Conform articolului Scientists attach barcodes to mouse embryos – human ones coming soon din gizmag, fani ai filmului Blade Runner poate îşi mai amintesc o scenă în care producătorul unui şarpe artificial este identificat printr-un număr de serie microscopic pe una din scalele sale. Ei bine, actualmente tehnologia depăşeşte pe cea prezisă în film, avem acum unul mai bun – coduri de bare pe embrioni. Oameni de ştiinţă de la Universitatea Autonomă din Barcelona, Spania (UAB), împreună cu colegii de la Consiliul National al Cecetării spaniol au dezvoltat cu succes un sistem de identificare în care embrioni de şoareci şi ovocite (celule ou ) sunt fizic etichetate cu etichete microscopice de siliciu cu cod de bare. Ei se aşteaptă ca în curând să îl încerce pe embrionii şi ovocitele umane.

Scopul sistemului este de a eficientiza fertilizarea in vitro şi procedurile de transfer al embrionilor. Dacă celulele ou şi embrionii pot fi rapid şi uşor identificaţi, atunci lucrurile ar trebui să ruleze mult mai lin, iar rata de succes ar trebui sa fie mai mare.

Etichetele, care au fost declarate biologic inofensive, într-un studiu anterior, sunt microinjectate în spaţiul perivitelin al embrionului de şoarece – spaţiul perivitelin este o regiune între membrana celulară şi zona pelucidă, şi un înveliş ce înconjoară membrana plasmatică a embrionului. Embrionul iese din zona pellucidă înainte de intrarea în uter, deci codul de bare ar fi vărsat la acel moment.

În studiile de laborator UAB, embrionii etichetaţi s-au dovedit a se dezvolta normal până la stadiul de blastocid, care precede implantarea. Cercetătorii au studiat de asemenea cât de bine au stat etichetele pe tot parcursul ciclului de dezvoltare, cât de uşor ar putea fi citite cu un microscop standard, cum ar putea fi eliminate după vărsarea din zona pelucidă, şi cât de bine ar putea rezista la îngheţarea şi dezgheţarea embrionului lor gazdă.

Au existat câteva probleme cu embrionii care se puteau elibera de etichete atunci când coborau din zona pelucidă. Prin urmare, oamenii de ştiinţă se uită acum la modificarea suprafeţei etichetelor, astfel încât acestea să poată fi montate pe exteriorul învelişului, în loc să fie injectate în spaţiul perivitelin. Aceştia lucrează de asemenea la un sistem automat de citire a codurilor.

Departamentul pentru sănătate al guvernului din Catalonia a dat UAB permisiunea să înceapă testarea acestui sistem pe ovule şi embrioni umani de la mai multe clinici de fertilitate din Spania.

Cercetarea a fost recent publicată în revista Reproducerea Umană.

Comentariu saccsiv:

Aşadar tehnologia asta a miniaturizării a ajuns la nişte performanţe ce păreau incredibile cu ani în urmă.

Iar acestea sunt informaţiile oferite marelui public… Ce or meşteri însă în laboratoarele secrete?

Cum va arata până la urmă implantul – semnul fiarei? Nu ştim, însă putem bănui că va fi minuscul în comparaţie cu actualele cipuri implantate în braţ. Şi probabil pentru introducerea lui nici nu va mai fi nevoie de o seringă…

Există tehnologia atașării de coduri de bare pe embrioni… Reviewed by on . Oamenii de ştiinţă spanioli au ataşat embrionilor şi ovocitelor etichete de siliciu cu cod de bare Conform articolului Scientists attach barcodes to mouse embry Oamenii de ştiinţă spanioli au ataşat embrionilor şi ovocitelor etichete de siliciu cu cod de bare Conform articolului Scientists attach barcodes to mouse embry Rating:
scroll to top