web analytics
Home » Știri » Comunicat de presă al Arhiepisopiei Tomisului

Comunicat de presă al Arhiepisopiei Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului consideră ultimele atacuri la adresa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Teodosie privind presupuse acte de corupție sexuală ca fiind nefondate, ele constituind, probabil, ca și celelalte atacuri din ultimii ani, o încercare disperată de denigrare, de a-l scoate la periferia vieții bisericești și de a zdruncina, chiar în perioada Postului Nașterii Domnului, încrederea în valorile credinței creștine și în slujitorii Bisericii Ortodoxe.

Se face trimitere la o faptă care s-ar fi petrecut în urmă cu 15 ani la mănăstirea Dervent, din județul Constanța, când Înaltpreasfințitul Teodosie nici nu se afla măcar în Dobrogea, alegerea și înscăunarea la Tomis având loc abia în anul 2001.

 

Așa-zisa victimă își ascunde identitatea fiind prezentată de către RTV cu spatele, iar vocea îi este denaturată. Prin mijloace tehnice specifice, inginerii de sunet au stabilit că vocea din înregistrarea RTV, postată pe net, aparține de fapt unui tânăr orfan de etnie rromă, originar din părțile Tulcei, numit Stănescu Ciprian, pe care Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul de asistență socială, l-a ajutat, în ultimii ani, să-și termine studiile liceale întrucât provenea de la casa de copii. Gravele sale probleme de comportament și labilitatea psihică evidentă au determinat conducerea Arhiepiscopiei Tomisului să nu-i acorde binecuvântarea necesară înscrierii la Facultatea de Teologie. Acest lucru l-a făcut să uite foarte repede, ajutorul care i s-a oferit timp de câțiva ani și, drept răzbunare, să ofere presei o poveste halucinantă, hărțuindu-l totodată și telefonic pe Părintele Arhiepiscop, pentru că nu i s-a oferit posibilitatea să studieze Teologia.

În colajul știrii prezentate de RTV apare și vocea unui fost angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, identificat în mod mincinos și tendențios cu „unul din capii Arhiepiscopiei Tomisului”: inginerul Mihăileanu Laurențiu care s-a pensionat la începutul acestui an, dar care nutrește puternice resentimente față de conducerea Arhiepiscopiei Tomisului pentru că în perioada martie 2002 – iunie 2004 a fost dat afară din instituție pentru „lipsă de profesionalism în exercitarea atribuțiilor de serviciu și constatarea unor nereguli de natură financiară”. El a fost reangajat ulterior din motive umanitare. Această persoană, plină de venin, cântărește, chipurile, spusele victimei.

În ceea ce privește presupusa plângere penală formulată pentru astfel de fapte, pe numele Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Teodosie, la Parchetul General,  s-au făcut deja adrese pentru a se vedea dacă ea există cu adevărat și, eventual, ce anume conține, pentru a putea urma demersurile legale împotriva postului RTV.

În pofida tuturor acestor afirmații defăimătoare, Arhiepiscopia Tomisului, prin ierarhul său, adresează tuturor credincioșilor și clericilor din Dobrogea un îndemn de continuare a rugăciunilor și a postului în liniște, pentru a întâmpina marele praznic al Nașterii Domnului cu bucurie, iertare și binecuvântare.

 

 

Preot Dr. Boc Alin-Constantin

Secretar eparhial și reprezentant al instituției în relația cu mass-media

Comunicat de presă al Arhiepisopiei Tomisului Reviewed by on . Arhiepiscopia Tomisului consideră ultimele atacuri la adresa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Teodosie privind presupuse acte de corupție sexuală ca fiind nefon Arhiepiscopia Tomisului consideră ultimele atacuri la adresa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Teodosie privind presupuse acte de corupție sexuală ca fiind nefon Rating:
scroll to top