web analytics
Home » Arhiva AXA anul IV » Axa 51 » Vaccinul antigripal
Vaccinul antigripal

Vaccinul antigripal

noiembrie 24, 2011 8:03 am by: Category: Axa 51, Cetatea creștină, Sănătate Leave a comment A+ / A-

FALSURI, EFECTE ADVERSE, CONCLUZII

Tom Jefferson: …Experţii din domeniul gripei (Influenza) recomandă populaţiei produsele lor – aşa cum o fac şi cei care îşi vând aspiratoarele pentru a scăpa de marfă – de parcă am fi cu toţii o gloată de idioţi.

CUI FOLOSEŞTE VACCINUL ANTIGRIPAL?

Se pare că nimănui, dimpotrivă…

Van der Wouden critică şi modul în care OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) controlează şi supraveghează evoluţia şi prevenirea gripei (Influenza) folosindu-se de 112 regulamente în 83 de ţări! De îndată ce apar primele cazuri de gripă sezonieră, experţii „se pun imediat pe treabă” pentru a afla cât de periculoasă este, dacă sunt aceleaşi tipuri de virusuri ca în anul precedent sau sunt altele. Din probele luate, se va face un nou vaccin antigripal.

„Grupele de risc”, aşa cum le cunoaştem deja, îl reprezintă oamenii vârstnici şi bolnavii cu afecţiuni cronice (în special respiratorii), dar şi gravidele, personalul medical şi chiar copiii din colectivităţi. Studiile care există la ora actuală arată însă cu totul altceva…
În ce dilemă se află OMS-ul ne arată o serie de studii efectuate pe aceste grupe de vârstă (copii mici şi vârstnici) de către renumitul grup Cochrane, care a publicat în jurnalul de specialitate The Lancet rezultatele. Tom Jefferson, coordonatorul grupului, face un rezumat, scriind că „pentru copiii de sub 2 ani vaccinurile au efect de placebo (adică deloc) iar pentru oamenii vârstnici este mai indicat să se spele cât mai des pe mâini şi să aibă un stil de viaţă sănătos decât să meargă la medic ca să se vaccineze.” (Ehgartner, Bert., Lob der Krankheit, 2004, 277).

Jefferson spune pe faţă unde este problema: „Ar fi momentul ca cei care fac Lobby în cadrul OMS-ului şi a Ministerului Sănătăţii din SUA să fie îndepărtaţi fiindcă experţii din domeniul gripei (Influenza) recomandă populaţiei produsele lor – aşa cum o fac şi cei care îşi vând aspiratoarele pentru a scăpa de marfă – de parcă am fi cu toţii o gloată de idioţi.” (ibidem, 278).

Jefferson vrea să accentueze prin această declaraţie dură pe care o face, şi lipsa unor studii de calitate, în special la oamenii trecuţi de 65 de ani, studii pe care le-a folosit la analizele sale. Rezultatele arată două lucruri care se contrazic: pe de o parte la cei vaccinaţi protecţia faţă de gripă este practic zero (!) iar pe de altă parte, vaccinarea ar scădea riscul de deces. Dar asta ar însemna că vaccinul de fapt îi apără pe bătrâni de alte boli precum diabet zaharat, AVC, etc., nu însă şi de gripă, ceea ce este un nonsens! (Tom Jefferson, Carlo Di Pietrantoj, „Inactivated influenza vaccines in the elderly – are you sure?”, Lancet 2007; 370; 1199-1200)….

Comandaţi revista AXA online accesând secţiunea Magazin sau la numărul de telefon 0721.09.44.47 – Ionuţ Ruse sau la e-mail: ionut@axa.info.ro

Vaccinul antigripal Reviewed by on . FALSURI, EFECTE ADVERSE, CONCLUZII Tom Jefferson: ...Experţii din domeniul gripei (Influenza) recomandă populaţiei produsele lor – aşa cum o fac şi cei care îşi FALSURI, EFECTE ADVERSE, CONCLUZII Tom Jefferson: ...Experţii din domeniul gripei (Influenza) recomandă populaţiei produsele lor – aşa cum o fac şi cei care îşi Rating: 0

About Bucovina profundă

Lasă un comentariu

scroll to top