web analytics
Home » Arhiva AXA anul III » Axa 48 » Finanțatorii și susținătorii național-socialismului
Finanțatorii și susținătorii național-socialismului

Finanțatorii și susținătorii național-socialismului

octombrie 1, 2010 5:45 am by: Category: Axa 48, Istorie, Jurnal de front, Politică Leave a comment A+ / A-

Vă voi prezenta în continuare detalii despre finanţatorii şi susţinătorii nazismului, personaje aparţinând grupului ELITELOR planetare, culmea, parte dintre ei fiind chiar… evrei. Pentru o mai bună înţelegere a evenimentelor, ele vor fi prezentate cronologic. Consider articolul util deoarece demonstrează că varianta cu care a fost îndoctrinată opinia publică, precum că Germania s-a ridicat din dezastrul în care era după primul război mondial doar construind autostrăzi este falsă prin omisiunile esenţiale.

În 1920 Averell Harriman şi George Herbert Walker reuşesc să controleze Hamburg-Amerika Line după negocieri cu Chief Executive Wilhelm Cuno şi M. M. Warburg, bancherul companiei. Cuno a contribuit cu mari sume de bani către nazişti în anii 1930.

În 1922 W.A. Harriman & Co. deschide sucursala ei europeană în Berlin cu ajutorul M. M. Warburg & Co. din Hamburg. Cu aceasta ocazie Harriman îl cunoaşte pe industriaşul german Fritz Thyssen, căruia curând îi pune la dispoziţie banca Union Banking Corporation din New York (formată în 1924 prin unirea cu Bank Voor Handel en Scheepvaart din Olanda a germanului) ce-l avea pe Prescott Bush (bunicul fostului preşedinte SUA) ca director. Un an mai târziu, Thyssen devine unul din cei mai mari bancheri ce l-au finanţat pe Hitler şi partidul nazist.

Friedrich „Fritz” Thyssen (1873 – 1951)

A fost un afacerist german, născut într-o familie de industriaşi. În 1923 îl întâlneşte pe generalul Erich Ludendorff (cel ce l-a lansat pe Hitler în politică). Deşi n-a fost membru al partidului nazist, a donat mari sume de bani către acesta şi a fost un susţinător al dictatorului. În noiembrie 1932 Thyssen şi Hjalmar Schacht l-au sfătuit pe preşedintele Paul von Hindenburg să-l numească cancelar pe Adolf Hitler. În 1933 a convins asociaţia industriaşilor germani să finanţeze campania partidului. În 1937 protestează la Hitler, condamnând prigonirea creştinilor şi a evreilor din Germania. În 1939 compania sa este naţionalizată (nazismul, denumit de fapt Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, adică partidul naţional socialist al muncitorilor din Germania, dorea devenirea ţării într-o Volksgemeinschaft – comunitate a poporului). În 1940 pleacă în Franţa cu intenţia de a emigra în Argentina, însă autorităţile Guvernului de la Vichy îl arestează şi-l trimit în Germania, unde stă împreună cu soţia în Sachsenhausen concentration camp iar din 1945 în Dachau concentration camp, de unde este eliberat de către aliaţi. În 20 noiembrie 1923 se ajunge la recordul de 130 000 000 000 de mărci germane pentru un dolar… Începând cu aprilie 1924 bancherul american Charles Dawes aranjează o serie de împrumuturi totalizând 800 de milioane de dolari pentru consolidarea combinatelor germane din industria chimică şi a oţelului. Cea mai mare parte sunt direcţionaţi către gigantul I.G. Farben, ce avea să devină stâlp central al efortului de război german. Fără capitalul din Wall Street, nu ar fi existat nici I. G. Farben, nici Adolf Hitler, nici al doilea război mondial… Principalii actori din Wall Street în această acţiune au fost Dillon, Reed & Co., Harris, Forbes & Co. şi National City.

Charles Gates Dawes (1865 – 1951)

A fost bancher, politician şi vice preşedinte SUA. Membru în frăţia Delta Upsilon şi Phi Mu Alpha Sinfonia. A fost numit Comptroller of the Currency, United States Department of the Treasury între 1898-1901. În 1921 devine primul director al Bureau of the Budget. În timpul marii crize conduce Reconstruction Finance Corporation, dar după scurt timp demisionează, devenind chairman of the board al City National Bank and Trust Co., din 1932 şi până la moartea sa în 1951.

Clarence Dillon (1882 – 1979)

A fost un evreu polonez, născut Clarence Lapowski. Tatăl lui C. Douglas Dillon. În 1916 cumpără William A. Read & Company al cărui nume îl schimbă în 1920 în Dillon, Read & Co. Mâna sa dreaptă în companie, James Forrestal, devine Secretary of the Navy, iar mai apoi Secretary of Defense dar moare în circumstanţe misterioase, într-un spital federal. În timpul primului război mondial, evreul Bernard Baruch, chairman al War Industries Board (cunoscut ca ţarul industriei americane) îi cere lui Clarence Dillon să fie assistant chairman al aceluiaşi War Industries Board. Director al American Foreign Securities Corporation, pe care a creat-o în 1915 pentru finanţarea guvernului francez în cumpărarea de muniţie din SUA. În 1935 cumpără Château Haut-Brion (vinuri). Membru Council on Foreign Relations.

Dillon, Read & Co. devine o proeminentă bancă de investiţii din anii 1920 şi până în anii 1960. Patronul ei a manageriat salvarea Goodyear Tire & Rubber Company în anii 1920, vânzarea Dodge Motors (în 1928) către Chrysler. În 1997 Dillon, Read & Co. se uneşte cu S. G. Warburg & Co., formându-se Warburg Dillon Read, redenumită apoi UBS Warburg, acum parte a UBS AG. În 1926 colosul German Steel Trust (cu Fritz Thyssen principal acţionar) este pus pe picioare de către Clarence Dillon.

În august 1927 Standard Oil începe afacerile cu I.G. Farben. În 1929 evreul James P. Warburg (a cărui familie a fost printre creatorii FEDERAL RESERVE din SUA) se hotărăşte să grăbească campania pentru declanşarea unei revoluţii naţionale. În acest scop, împreunş cu prietenii bancheri americani, confirmă că varianta Hitler şi nazismul este ceea ce au nevoie, prin urmare în 30 ianuarie 1932 îi finanţează cu 27 de milioane de dolari, iar în timp cu alte 7 milioane. La 1 ianuarie 1931 W.A. Harriman & Co. se uneşte cu Brown Brothers. Prescott Bush devine manager partner al noii entităţi: Brown Brothers Harriman, firmă ce avea să fie cea mai mare şi importantă în planul influenţei politice din SUA.

În 1931 Montagu Collet Norman, guvernatorul Băncii Angliei (1920 – 1944) şi fost partener Brown Brothers (al cărui bunic fusese boss-ul acesteia în timpul războiului civil) devine unul dintre cei mai mari suporteri (din aristrocraţia Marii Britanii) ai lui Hitler şi un important lobby-st al finanţării sale.

Montagu Collet Norman, 1st Baron Norman (1871 – 1950)

În 1931, pe când era guvernatorul Bancii Angliei, s-a renunţat în acea ţară definitiv la varianta gold standard. Prieten apropiat al preşedintelui Băncii Centrale Germane Hjalmar Schacht, fiind chiar naşul unuia dintre fii acestuia. Ambii au fost membrii ai Bank for International Settlements. Între multele lor aranjamente, menţionez ticăloşia prin care 6 milioane de lire în aur ale Cehoslovaciei ce se aflau la Banca Angliei au fost transferate către German Reichsbank în 1939.

Dr. Hjalmar Horace Greeley Schacht (1877 – 1970)

A fost preşedinte al Reichsbank în timpul Weimar Republic dar şi între 1933-1939. În 1905 îl cunoaşte pe celebrul J. P. Morgan (şi el unul din fondatorii Federal Reserve). În 1926 părăseşte minusculul German Democratic Party (al cărui cofondator fusese) şi devine suporter al partidului nazist (şi el minuscul în 1920, dar în care ELITELE hotărâseră să pompeze sume uriaşe). În 1932 se alătură celor ce i-au cerut preşedintelui Hindenburg nominalizarea lui Hitler în postul de cancelar. A ajutat de asemenea la consolidarea IG Farben (formată în 1925). În august 1934 Hitler îl numeşte ministru al economiei. A fost un suporter al programelor de tip public works, celebre fiind autostrăzile construite la acea vreme. În mai 1934 devenise deja General Plenipotentiary al War Economy. În ianuarie 1937 este răsplătit cu Golden Swastika. La 23 iulie 1944 este arestat sub acuzaţia ca ar fi participat la complotul din 20 iulie pentru asasinarea lui Hitler, ajungând la un moment dat şi la Dachau, de unde este eliberat de către aliaţi pentru a fi din nou închis, dar pentru foarte scurt timp … În 22 aprilie 1931 Averell Harriman se întâlneşte la Berlin cu Friedrich Flick şi Wilhelm Cuno, şef executiv la Hamburg-Amerika Line şi asociat apropiat al lui Warburg. Flick este o prosperă familie germană implicată în politică şi industria cărbunelui, oţelului şi Daimler Chrysler.

Friedrich Flick

Fondatorul acestei dinastii, a creat un conglomerat industrial în timpul republicii de la Weimar. A fost un membru şi un fondator al partidului nazist şi de asemenea unul din principalii producători de armament. Este notoriu faptul că în fabricile sale erau folosiţi muncitori sclavi. La procesul de la Nuremberg a fost condamnat la 7 ani din care a făcut 3. După eliberare a reînceput clădirea imperiului, devenind în preajma morţii sale din 1972 unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei. Mulţi politicieni germani au fost mituiţi, astfel încât fiului său, Friedrich Karl Flick, i-au fost reduse masiv din taxele datorate. În 1986 familia vinde masiv din holdingurile sale industriale către Deutsche Bank, pentru 2,5 miliarde dolari, după care se retrage în SUA.

Wilhelm Cuno (1876 – 1933)

Politician german, fost cancelar între 1922 – 1923. Este unul dintre răspunzătorii hiperinflaţiei din 1923. În 1917 se alătură Hapag unde în decembrie 1918 devine director general.

Câteva cuvinte despre Hamburg Amerikanische Packetfahrt Actien Gesellschaft (cunoscută ca HAPAG sau Hamburg America Line sau Hamburg Line): A fost fondată în 1847 în Hamburg devenind în timp cea mai mare companie de transport maritim din lume. În timpul în care director al său a fost Prescott Bush, a colaborat intens cu naziştii.

În 1932 este înfiinţată Uniunea Britanică Fascistă de catre politicianul britanic Sir Oswald Ernald Mosley, 6th Baronet (1896 – 1980). Acesta a fost un puternic simpatizant al lui Benito Mussolini. Pe de altă parte, soţia sa era o admiratoare înflăcărată a lui Adolf Hitler. Ei s-au căsătorit în 1936, la Berlin, iar la nuntă a participat şi Adolf Hitler. Fiind considerat periculos, Oswald Mosley a fost încarcerat de autorităţile britanice în timpul celui de-al doilea război mondial. Dar Sir Oswald Mosley a primit pe timpul războiului sume mari de bani de la Rothschild… Mai mult, a fost însurat cu Cynthia Curzon, fiica lui Mary Victoria Leiter (fiica bogătaşului evreu american Levi Ziegler Leiter). Iar urmaşul Mosley este actualmente boss la formula 1, al cărei patron este Bernie Ecclestone tot un …evreu. Acest Mosley a fost protagonistul unui recent scandal sexual căci s-a aflat că practică orgii sexuale în care protagoniştii sunt îmbrăcaţi în uniforme SS şi haine de deţinuţi din lagăre… La 7 martie 1933 Prescott Bush îl desemnează pe Max Warburg în board of Hamburg-Amerika Line.

George Herbert „Bert” Walker (1875 – 1953)

A fost un bancher şi afacerist american. Fiica sa Dorothy se mărită cu Prescott Bush, fiind astfel bunicul şi strabunicul preşedinţilor George H. W. Bush şi George W. Bush. În 1900 pune bazele firmei de investiţii G. H. Walker & Co. Pe vremea aceea era o forţă a partidului democrat. În 1920 devine preşedinte al firmei de investiţii W.A. Harriman & Co. şi îl ajută pe Averell Harriman să preia controlul asupra Hamburg-Amerika Line. A aranjat de asemenea devenirea American Ship and Commerce Corp. în subsidiară a W. A. Harriman & Co. Ultima, cu importante relaţii de afaceri atât cu Germania cât şi cu Uniunea Sovietică, se uneşte la 1 ianuarie 1931 cu Brown Bros. & Co., devenind Brown Brothers Harriman & Co. Walker a mai fost director al Harriman Fifteen, American International Corporation; Georgian Manganese Corporation; Barnsdall Corporation; American Ship & Commerce Corporation; Union Banking Corporation; G.H. Walker & Company; Missouri Pacific Railroad; Laclede Gas and the New Orleans, Texas and Mexico Railroad. Este tatăl agentului CIA Louis Walker. La 27 martie 1933 Max Warburg îi asigură pe Harriman şi asociaţii săi de la Brown Brothers Harriman că guvernul lui Hitler este bun pentru Germania. La 29 martie 1933 Erich, fiul lui Max Warburg, îi trimite o telegramă vărului său Frederick M. Warburg (director la Harriman railroad system) cerându-i să îşi folosească toată influenţa pentru a stopa orice activitate anti-nazistă din SUA, inclusiv orice referire la noutăţi despre atrocităţi în presă sau mitinguri. În mai 1933 are loc un aranjament între Hjalmar Schacht şi John Foster Dulles prin care toate afacerile între nazişti şi SUA să fie coordonate prin Harriman International Co. (condusă de Oliver, vărul lui Averell Harriman). La negocieri iau parte şi Max Warburg si Kurt von Schroeder. La 5 septembrie 1933 Hamburg Amerika Line se uneşte cu North German Lloyd Company, cu acordul naziştilor, devenind Hapag-Lloyd. La începutul lui 1934 guvernul polonez începe o bătălie împotriva acţionarilor celui mai mare complex industrial din Polonia: Upper Silesian Coal and Steel Company (germani şi americani: Friedrich Flick, Averell Harriman, George Herbert Walker, Prescott Bush). Era vorba de sume şi interese colosale şi cum aceşti giganţi făceau afaceri atât cu naziştii cât şi cu sovieticii, nu după mult timp polonezii vor plânge amarnic… În 1937 John D. Rockefeller îl numeşte preşedinte şi CEO al Standard Oil of New Jersey pe William S. Farish.

William Stamps Farish II (1881 – 1942)

A fost preşedinte general Standard Oil (în 1937) şi American Petroleum Institute (în 1926). Principalul manager al înţelegerii dintre Standard Oil Co. of New Jersey şi concernul I. G. Farben. Conform acesteia, la 14 iunie 1940 se inaugurează la Auschwitz o fabrica ce va produce cauciuc din cărbune. Vor fi folosiţi muncitori sclavi.

Baron Louis, membru al casei Rothschild Austria se lasă prins în 1938 de către germani după Anschluss. Spun se lasă prins, căci este greu de presupus că n-a ştiut să plece, în condiţiile în care TOATE ELITELE evreieşti au putut s-o facă chiar şi din Germania. A fost însă încă un bun prilej de a mai finanţa enorm nazismul, totul figurând ca o condiţie spre a i se da drumul… După care, în octombrie 1939, firma S. M. von Rothschild este vanduta de catre nazisti bancii private Merck, Finck & Co. Atat de mult le-a placut palatul familiei, incat acolo si-a mutat Gestapo sediul local.

In august 1938, dupa ce si-a terminat ticalosita misiune, Max Warburg, sotia sa Alice si fiica lor Gisela pleaca la rudele lor din SUA… Incepea razboiul dorit cu atat de multa ardoare de ELITE si era chiar prea trasa de par sa mai ramana.

La inceputul lui 1939 isi incepe lucrul in cel mai mare secret posibil War and Peace Studies fondata de Rockefeller Foundation. Atat de secret, incat nici macar majoritatea membrilor celebrului, puternicului si influentului Council on Foreign Relations nu stiau de el. Era impartit in patru: economico-financiar, securitate-armament, teritorii si politic. Grupul securitate-armament era condus de catre Allen W. Dulles, fratele lui John Foster Dulles, un apropiat al familiei Rockefeller, ce va deveni o figura de prima importanta in OSS, predecesorul CIA.

In februarie 1940 lui Fritz Thyssen i se retrage cetatenia germana si i se nationalizeaza enormul holding. In vara este arestat. Trist deoarece a constatat ca a fost o simpla unealta in mana ELITELOR, fiind folosit strict pentru finantarea nazistilor, scrie cartea „I Paid Hitler„.

La 12 decembrie 1941 nazistii ordona tuturor bancilor americane din Franta sa-si inchida portile, cu exceptia… Morgan et Cie and Chase of New York.

In august 1942 Eduard Schulte transfera actiunile Silesian-American catre Erzag, o firma financiara La Roche. Schulte devine officer al noii corporatii si obtine permisiunea germanilor de a… exporta zinc, o componenta esentiala a industriei de razboi. Afacerea a mers si la un an dupa declansarea oficiala a razboiului intre SUA si Germania.

Eduard Schulte (1891 – 1966)

A fost un proeminent industrias german, unul dintre primii ce i-a avertizat pe aliati sa spuna lumii despre exterminarea sistematica a evreilor din zona europeana ocupata de nazisti. Bergwerksgesellschaft Georg von Giesche’s Erben a fost o companie succesoare a proprietatilor industriale ale familiei aristrocratice germane Giesche.

In 1922, ca o consecinta a retrasarii hartii Europei, o mare parte a proprietatilor Giesche’s Erben localizate in Silesia au fost atribuite Poloniei si redenumite Giesche Corporation, dar cu capital 100 % german (Bergwerksgesellschaft Georg von Giesche’s Erben).

In 1926 Anaconda si William Averell Harriman achizitioneaza 51 % din compania Giesche (Silesian-American Corporation, SACO – din Polonia – zinc). In acelasi an proeminentul industrias german Eduard Schulte (1891 – 1966) devine general director. In septembrie 1939 cand Germania invadeaza Polonia, compania intra sub controlul ei, factorul decizional ramanand insa acelasi Eduard Schulte, cel ce avea relatii influente atat in cercurile naziste inalte dar si cu Allen W. Dulles, pe care-l intalnea cand calatorea in Elvetia. Dulles il stia de peste 15 ani pe Eduard Schulte prin firma sa de avocatura Sullivan and Cromwell, ce reprezenta coproprietarul lui Giesche’s: Anaconda Copper. Dar Germania a fost folosita doar pentru a declansa razboiul nu si pentru a-l castiga. Astfel, din 1942 dispar toate sursele de finantare din partea ELITELOR. La 20 octombrie 1942 se opresc operatiunile Union Banking Corporation din New York conduse de Prescott Bush, E. Roland „Bunny” Harriman, trei nazisti si alti doi asociati ai lui Bush. La 28 octombrie 1942 acelasi lucru se petrece cu alte doua entitati coordonate de Prescott Bush si Averell Harriman (NOTA 12): The Holland-American Trading Company si Seamless Steel Equipment Corporation.

La 26 august 1944 castelul Rothschild din Paris este gasit continand TOATE bunurile intacte si la locul lor, cu toate ca fusese folosit ca centru pentru Luftwaffe si ca il vizitase de numeroase ori Hermann Goering. N-au avut dreptul la mai mult…

In 1945 Allen Dulles este acuzat de spalare de bani nazisti din Banca Ungariei in Elvetia dar este scos basma curata de catre departamentul de stat SUA.

ALTI FINANTATORI SI SUSTINATORI:

Mega compania germana IG Farben a mai avut stranse si scandaloase legaturi de afaceri cu Bank of Manhattan condusa de Paul Warburg.

Bunicul lui George Soros a colaborat cu nazistii pentru confiscarea averilor evreilor simpli din Budapesta.

Henry Ford (1863 – 1947)

Fondatorul Ford Motor Company si “parintele“ liniei de asamblare folosita in productia de masa. Mason. Membru Bohemian Grove. Mega compania IG Farben a avut de asemenea stranse legaturi de afaceri cu Ford Motor Company. Mai mult, Henry Ford a fost un sustinator anti-semit al lui Hitler. Iar Hitler la randul sau a fost profund influentat de scrierile lui Ford si i-au servit ca sursa de inspiratie pentru Mein Kampf. A fost unul din idolii sai, pe care mai apoi chiar l-a decorat prin diplomatii sai. Asta n-a daunat familiei, din contra, prima conferinta Bilderberg din SUA, din 1957, a fost sponsorizata de Ford Foundation. Iar familia Ford face parte din cercul prietenilor apropiati ai familiei Rockefeller.

Bunicul lui Gianni Agnelli a produs autovehicule pentru puterile Axei.

John Jay McCloy (1895 – 1989)

Prieten apropiat al familiei Rockefeller. S-a opus bombardamentelor atomice asupra Japoniei. Consilier al colosului combinat german I. G. Farben, Assistant Secretary of War 1941 – 1945. Suporter al celui de al Treilea Reich. Presedinte intre 1947 – 1949 al World Bank. Intre 1949 si 1952 U.S. High Commissioner in Germania. A dus o campanie de iertare si comutare a pedepselor industriasilor germani Friedrich Flick, Alfried Krupp precum si a lui Ernst von Weizsäcker, tatal viitorului presedinte german Richard von Weizsäcker. Chairman al Chase Manhattan Bank (1953 – 1960), chairman al Ford Foundation (1958 – 1965), trustee al Rockefeller Foundation (1946 – 1949) si (1953 – 1958). Intre 1954 si 1970 a fost chairman al Council on Foreign Relations. A fost un important consilier al presedintilor John F. Kennedy, Lyndon Johnson, Richard Nixon, Jimmy Carter si Ronald Reagan. Prieten vechi cu Allen Dulles. Partener in firma de avocatura asociata familiei Rockefeller, Milbank, Tweed, Hadley & McCloy, ajutand colosii petrolieri, inclusiv Exxon in confruntarilor lor juridice cu nationalismul din unele tari arabe. Alti colosi ce au facut afaceri cu nazistii au fost General Motors si DuPont (cu IG Farben).

John Charles Walsham Reith, 1st Baron Reith (1889 – 1971).

In 1922 General Manager al British Broadcasting Company Ltd., in 1923 Managing Director si in 1927 Director-General al British Broadcasting Corporation. In biografia My Father — Reith of the BBC (publicata in 2006), fiica sa Marista Leishman declara ca tatal ei a avut simpatii naziste.

Thomas John Watson, Sr. (1874 – 1956)

Mason, fondatorul International Business Machines (IBM), fost membru Carnegie Endowment for International Peace. A fost membru al cultului Bohemian Grove. IBM a avut relatii cu nazismul. Gigantul, cu filiale deschise si in Germania, a creat pentru nazisti un sistem foarte complex, pe baza de carduri perforate, pentru a avea control asupra bazelor de date. Imediat ce invadau o tara, nemtii verificau sistemul de recensamant cu ajutorul cardurilor, luand astfel urma fiecarui evreu, tigan sau oricarui alt non-arian. In acelasi fel se tinea si evidenta prizonierilor – se stia pentru fiecare orientarea religioasa, locul natal si modul in care urmau sa fie executati. IBM este companie membra Council on Foreign Relations. A avut de fapt mereu relatii stranse cu PAPUSARII. Fondatorul ei, Thomas J. Watson a fost medaliat de Adolf Hitler.

Inchei amintind faptul ca Maria Anna Schicklgruber, mama lui Alois Hitler, bunica lui Adolf Hitler a lucrat in casa lui Salomon Mayer von Rothschild. Dupa ce a ramas insarcinata, a parasit casa nascandu-l pe Alois, caruia nu i se stie nici pana azi cine ii este tatal natural.

Banuind ceva, dictatorul Austriei, Engelbert Dollfuss (1892 – 1934) a facut investigatii si unii autori chiar considera ca ar fi descoperit niste documente compromitatoare conform carora baronul era bunicul lui Hitler. Nu stim ce a decoperit el, dar cert este ca a fost asasinat de catre agenti nazisti in 1934.

Finanțatorii și susținătorii național-socialismului Reviewed by on . Vă voi prezenta în continuare detalii despre finanţatorii şi susţinătorii nazismului, personaje aparţinând grupului ELITELOR planetare, culmea, parte dintre ei Vă voi prezenta în continuare detalii despre finanţatorii şi susţinătorii nazismului, personaje aparţinând grupului ELITELOR planetare, culmea, parte dintre ei Rating: 0

Lasă un comentariu

scroll to top