web analytics
Home » Arhiva AXA anul IV » Axa 52 » 24 octombrie: Ziua Națiunilor Unite. Câteva lucruri mai puțin știute
24 octombrie: Ziua Națiunilor Unite. Câteva lucruri mai puțin știute

24 octombrie: Ziua Națiunilor Unite. Câteva lucruri mai puțin știute

noiembrie 23, 2011 1:57 pm by: Category: Axa 52, Politică, Știri Leave a comment A+ / A-

Iată ce aflăm din articolul Ziua Naţiunilor Unite, de pe wikipedia:
În 1947, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat 24 octombrie, ziua aniversară a Cartei Naţiunilor Unite, care „va fi dedicată informării popoarelor din lume despre scopurile şi realizările Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a câştigat sprijinul lor pentru activitatea sa”.
În 1971 Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie prin care declară că Ziua internaţională a Naţiunilor Unite trebuie să fie o zi de sărbătoare şi a recomandat că ar trebui să fie considerată ca o sărbătoare a Naţiunilor Unite de către toate statele membre”.
Ziua Naţiunilor Unite este dedicată informării popoarelor din lume cu privire la obiectivele şi realizările Organizaţiei Naţiunilor Unite. Ziua Naţiunilor Unite este parte a Săptămânii Organizaţiei Naţiunilor Unite, care se va desfăşura de la 20 la 26 octombrie.

Comentariu saccsiv:
În 1945, reprezentanţii a 50 de ţări s-au întâlnit la San Francisco pentru a elabora Carta Naţiunilor Unite. Carta a fost semnată la 26 iunie 1945 de reprezentanţii celor 50 de ţări.
ONU a început să existe oficial la 24 octombrie 1945, când Carta a fost ratificată de China, Franţa, Uniunea Sovietică, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi de o majoritate a celorlalţi semnatari.
România a fost primită în ONU la 14 decembrie 1955.
Iată şi câteva lucruri mai puţin cunoscute.
În 1946, Nelson Aldrich Rockefeller şi tatăl său John D. Rockefeller Jr. cumpără un teren de la William Zeckendorf pe care îl donează ONU, devenind UN Headquarters amplasamentul complexului:
Lucis Trust este Non-Governamental Organization în cadrul Naţiunilor Unite! La indicaţia ei, în clădirea ONU se află o cameră de rugăciune cu însemnele acesteia, unde greii se adună înaintea fiecărei şedinţe generale….

Comandaţi revista AXA online accesând secţiunea Magazin sau la numărul de telefon 0721.09.44.47 – Ionuţ Ruse sau la e-mail: ionut@axa.info.ro

24 octombrie: Ziua Națiunilor Unite. Câteva lucruri mai puțin știute Reviewed by on . Iată ce aflăm din articolul Ziua Naţiunilor Unite, de pe wikipedia: În 1947, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat 24 octombrie, ziua aniversară a Car Iată ce aflăm din articolul Ziua Naţiunilor Unite, de pe wikipedia: În 1947, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat 24 octombrie, ziua aniversară a Car Rating: 0

Lasă un comentariu

scroll to top