Home » Arhiva AXA anul III » Axa 36 » Probleme ale vremii

Probleme ale vremii

Polonia avea tendinţa de a nu merge în rand cu lumea. Conducerea poloneză a murit într-un accident de avion. Va merge de acum Polonia în rând cu lumea?

O listă cu pasagerii avionului prezidenţial polonez care s-a prăbuşit sâmbătă în Rusia a fost publicată de Comitetul polonez pentru memoria naţională, care s-a ocupat de organizarea vizitei la Katin. O copie a fost obţinută de site-ul Novinite.com, care prezintă principalii oficiali ai delegaţiei.

Lech Kaczynski – preşedintele Poloniei

Maria Kaczynska – soţia preşedintelui Lech Kaczynski

Ryszard Kaczorowski – în perioada 1989-1990 a fost ultimul preşedinte al Poloniei în exil.

Jerzy Szmajdzinski – vicepreşedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez, candidat la alegerile prezidenţiale din 2010.

Wladyslaw Stasiak – directorul biroului de presă al Preşedinţiei.

Aleksander Szczyglo – preşedintele Biroului Naţional de Securitate.

Pawel Wypych – secretar de stat al Cancelariei prezidenţiale.

Mariusz Handzlik – subsecretar al administraţiei prezidenţiale.

Andrzej Kremer – ministru adjunct al Afacerilor Externe.

Franciszek Gagor – şeful Statului Major al armatei poloneze.

Andrzej Przewoznik – vicepreşedinte şi secretarul Comisiei pentru comemorarea victimelor masacrului de la Katin a premierului în perioada 1994-1998.

Grzeogrz Dolniak – membru al Camerei inferioare a Parlamentului.

Przemyslaw Gosiewski – membru al Camerei inferioare a Parlamentului.

Zbigniew Wassermann – membru al Camerei inferioare a Parlamentului.

Janusz Kochanowski – avocatul polonez al poporului.

Slawomir Skrzypek – guvernatorul Băncii Centrale a Poloniei.

Janusz Kurtyka – preşedintele Institutului Polonez pentru Memoria Naţională.

Tadeusz Ploski – preot romano-catolic.

Guvernul polonez şi Banca Naţională a Poloniei, de curând au căzut de acord să slăbească moneda Poloniei, zlotul, ce în ultimele săptămâni îşi revenise aproape de puterea pre-criză, ceea ce era văzut ca o posibilă ameninţare la redresarea economică.

Apoi, a doua zi, preşedintele Poloniei şi preşedintele băncii naţionale mor într-un accident de avion.

Mişcarea cu zlotul arătase că cei ce conduceau Polonia puneau interesele poporului înaintea intereselor Uniunii Europene, în condiţiile în care deja era singura ţară din UE care nu intrase anul trecut în recesiune.

Mai mult, Banca centrală a Poloniei anunţase în martie că Varşovia nu mai are nevoie de prelungirea liniei de credit flexibile de 21,8 miliarde dolari, pusă la dispoziţie anul trecut de către Fondul Monetar Internaţional (FMI),

Să ne mai amintim şi că Polonia a refuzat să achiziţioneze vaccinuri împotriva AH1N1 deoarece companiile farmaceutice NU DOREAU SĂ-ŞI ASUME RESPONSABILITATEA pentru efectele secundare.

Sau chiar că preşedintele polonez Lech Kaczynski a semnat Tratatul de la Lisabona foarte târziu, de abia la sfârşitul anului trecut …

Cu alte cuvinte, Polonia se deplasa uşor altfel decât bătea vântul şi asta desigur deranja. Trebuie înţeles că nişte unii au decis de exemplu ca planeta să fie în criză iar cine nu e în criză perturbă. De asemenea, aceeiaşi au hotărât că FMI trebuie să aibă un rol important (să ne amintim că de curând foşti şi actuali şefi FMI spuneau pe faţă că: “Această fereastră favorabilă, plină de oportunităţi este aici. Nu va sta deschisă pentru totdeauna” şi doreau MONEDA INTERNAŢIONALĂ) şi se vede urât ca cineva să-i refuze „ajutorul” …

Nu mă lansez cu ipoteza că accidentul aviatic a fost de fapt o eliminare, însă consider că este un moment oportun ca prin dibăcie, ELITELE să repună Polonia pe făgaşul „corect”.

Interesant este că în articolul în limba rusă Грузинская телекомпания Имеди „похоронила” президента Польши se putea citi:

Compania privată de televiziune „Imedi”, în reportajul său răufăcător despre „agresiunea rusă” a raportat deasemenea despre „moartea” preşedintelui polonez Lech Kaczynski. După cum transmite postul de televiziune polonez TVN24 cu referire la conducătorul diasporei georgiene în Polonia, David Gamtsemlidze, într-un film de jumătate de oră de sâmbătă, în care se povestea despre „atacul rusesc asupra Georgiei” şi despre “moartea preşedintelui Mihail Saakaşvili”, se spunea şi despre aceea că, în urma exploziei avionului, a fost ucis şi Lech Kaczynski. Potrivit postului de televiziune, a explodat avionul în care el ar fi zburat în ajutor Georgiei.

„Aceasta a provocat o panică nespus de mare. Mulţi oameni au început să aibă probleme cu inima.” – a spus despre efectul filmului, David Gamtsemlidze. Postul de televiziune polonez nu exclude faptul că în spatele de pregătire a filmului sunt autorităţile georgiene. În luna mai, vor avea loc primele alegeri ale autorităţilor autonomiei locale de după războiul din august. Rezultatul lor, după spusele sursei, va fi răspunsul la întrebarea: în cine au încredere cetăţenii, şi cine se face responsabil pentru consecinţele tragice ale războiului cu Rusia în 2008. „Jurnalişti din “Imedi”, se pare că, au vrut să avertizeze că ruşii vor să escaladeze tensiune în legătură cu alegerile, iar o parte a opoziţiei face apel Rusiei pentru ajutor,” – a spus un expert al Centrului de Studii pentru Est din Varşovia, Krzysztof Strachota.

Iată şi comentariul traducătorului:

Saccsiv înainte de toate aş vrea să-ţi spun că în urma cu 1-2 luni tot acest canal „Imedi”, a arătat o ştire precum că trupele ruse ar fi invadat Georgia şi că preşedintele Mihail Saakaşvili ar fi omorât; efectul a fost groaznic: mulţi oameni intrând în panică, au început să aibă probleme cardiace, au fost multe cazuri de infarct. Au fost folosite imagini reale, însă de la 8 august 2008. Ruşii spun că în spatele acestei noutăţi a fost preşedintele Saakaşvili. Eu personal sunt sigur că el a făcut-o, însă nu ştiu ce urmăreşte prin asta, probabil pregăteşte lumea, probabil experimentează. Cine ştie?

Consider util de observat în continuare care va fi evoluţia unui influent personaj din viaţa politică şi economică poloneză:

Foto: http://d.wiadomosci24.pl/g2/ed/b3/75/ 102246_1246541408_f6d6_p.jpeg

Este vorba despre Andrzej Olechowski, ce se pare că va candida pentru funcţia de preşedinte.

Născut în 1947, fost ministru de externe şi al finanţelor, este membru în Comisia Trilaterală, ce a fost creată în 1973 la iniţiativa lui David Rockefeller. Alţi membri fondatori au fost Alan Greenspan şi Paul Volcker, ambii foşti capi ai Federal Reserve. De asemenea şi Zbigniew Brzezinski, care a fost şi director.

De asemenea este membru European Council on Foreign Relations (ECFR), organizaţie finanţată de către George Soros. Despre acest ultim personaj, citiţi vă rog şi:

A fost economist la BANCA MONDIALA şi în board-ul Goldman Sachs.

Participant întruniri Bilderberg Group (2003). Sub impulsul lui David Rockefeller, Grupul se întruneşte pentru prima dată la Hotel de Bilderberg, de unde şi denumirea, lângă Arnhem, între 29 şi 31 mai 1954.

Din toamnă, ÎNCĂ O MODALITATE DE MONITORIZARE a românilor: eRomânia – „Înscrierea copilului la şcoală, înmatricularea maşinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori – totul, absolut se va face cu semnătură electronică”

Şi o ştire tulburătoare din România. Conform articolului Guvernul dă 500 mil. euro pentru programul „umbra electronică“. Ce va şti statul despre fiecare dintre noi din ziarul Gândul, în 2011, fiecare cetăţean va plăti pe internet, cu o semnătură electronică, toate dările către stat. Cu un click, statul va urmări toate tranzacţiile şi actele online ale cetăţeanului

Românilor li se pregăteşte ceva cu ajutorul faimosului serviciu eRomânia: autorităţile vor ca, până la sfârşitul anului 2011, toţi cetăţenii să aibă o „umbră electronică”. Aşa numita semnătură electronică se va obţine, contra cost, benevol anul acesta şi obligatoriu la anul, prin completarea datelor din buletin. Ea va avea o dublă menire: 1. oficial va ajuta cetăţenii şi companiile să-şi plătească uşor dările către stat; 2. va ajuta statul să-şi monitorizeze cetăţenii – practic, orice demers personal, care va presupune interacţiunea directă sau indirectă cu orice oficialitate sau chiar şi cu alte persoane fizice ori juridice va fi consemnat electronic şi va putea fi consultat de cei abilitaţi. Aici intră multe, de la înmatricularea maşinii până la simpla comandă prin internet a unui buchet de flori.

Oficialităţile care vor avea acces la datele personale ale cetăţenilor vor fi grupate pe 7 nivele de securitate (grade de acces la datele din „umbrele electronice”), spune Gabriel Sandu, ministrul Comunicaţiilor, pentru Gândul. Reprezentanţii Ministerului de Interne se vor afla în nivelul de top, împreună cu cei ai ANAF, urmaţi de Ministerul Muncii, Sănătăţii, Învăţământului.

Până cel târziu la 30 septembrie 2010, adică în mai puţin de o jumătate de an, Sandu susţine că cele 632.000 de firme active din România nu vor mai avea de completat decât un singur formular şi acela în format electronic, pentru plata tuturor taxelor şi impozitelor. În prezent, firmele completează 44 de formulare diferite. Serviciul de plată electronică a taxelor şi impozitelor va fi disponibil şi pentru persoanele fizice, în măsura în care acestea vor dori să-şi achiziţioneze o semnătură electronică înainte de termenul limită, stabilit pentru sfârşitul anului 2011.

„Va exista o perioadă de acomodare cu acest serviciu, dar hotărârea mea de nezdruncinat este ca plata la ghişeu să dispară, cu totul, până la sfârşitul anului viitor. Până atunci, toţi cetăţenii vor fi obligaţi să îşi obţină şi să îşi utilizeze semnăturile electronice”, ne-a declarat ministrul Comunicaţiilor.

Suma cerută, în prezent, pentru o semnătură electronică este de 50 de euro, dar ministrul Sandu şi-a propus să o reducă de 10 ori….

„Am discutat cu firmele care asigură aceste certificate şi sper să înţeleagă că au o piaţă de 632.000 de firme, şi de peste 18 milioane de persoane care vor avea nevoie de ele. De aceea,  eu cred că un cost realist nu poate depăşi 5 euro. Poate fi 3 euro, poate fi 7, dar în niciun caz 50 de euro. N-am cum să oblig un ţăran, de pildă, să dea banii ăştia pe o semnătură electronică”.

Utilizarea semnăturii electronice în scopul plăţii taxelor, impozitelor, autorizaţiilor, facturilor, se va putea face personal (gratuit) sau asistat. „Va exista în fiecare oficiu poştal din ţară un operator specializat în procesarea semnăturilor electronice. Contra unui cost infim, acesta îi va putea asista pe cei care nu au acces la o conexiune broadband (de bandă largă / de mare viteză – n. a.) sau, pur şi simplu, nu ştiu să utilizeze un calculator”, spune Gabriel Sandu. Ministrul Comunicaţiilor precizează că va invita şi alte firme să presteze acest serviciu (al intermedierii plăţilor electronice) pentru populaţie.

Înmatricularea maşinii, comanda unui buchet de flori – cu semnătură electronică.

Utilizarea semnăturii electronice nu se va limita, însă, la plata electronică a dărilor către stat. În câţiva ani, pe măsura dezvoltării serviciului eRomânia la capacitate maximă, practic orice demers oficial va presupune utilizarea semnăturii electronice: „Înscrierea copilului la şcoală, înmatricularea maşinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori – totul, absolut se va face cu semnătura electronică”, turuie Gabriel Sandu.

„Ca firmă, dacă vrei o autorizaţie de mediu, de pildă, accesezi aplicaţia în format electronic, tot pe cale electronică se obţin toate avizele necesare, iar la final, când ţi se dă răspunsul, ţi se indică suma de plată, contul în care trebuie să virezi banii. Va fi atât de simplu”, adaugă ministrul. Implementarea proiectului eRomânia, al cărui cost global este estimat la 500 de milioane de euro şi care îşi propune interconectarea întregii administraţii publice din ţară, se va finaliza în termen de cinci ani.

Astfel, din 2015, umbrele electronice ne vor urma pas cu pas şi ne vor înregistra toate mişcările din spaţiul public. Între beneficiile unui asemenea sistem de monitorizare, Sandu înşiră reducerea cheltuielilor bugetare cu până la 35%, reducerea muncii la negru cu 15%, utilizarea transparentă a banilor publici.

http://www.comunic.ro/publ_images/productimage/4811.jpg

Iată deci încă un pas important spre Big Brother, alături de multe altele. Să ne amintim că:

„Atacul terorist” din Detroit rezolvase o problema: instalarea de SCANERE CORPORALE COMPLETE.

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI în pilule.

În MAREA BRITANIE sunt peste 2,6 milioane de coşuri de gunoi cu … CIP.

Intel doreşte să ne implanteze un cip în creier.

În INDIA a început RECENSĂMÂNTUL BIOMETRIC al populaţiei.

VERICHIP FACE PROGRESE: implant cu microcip pentru a corela datele medicale, istoricul creditelor şi securitatea socială.

Barack Obama a anunţat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR.

DARPA, Microsoft şi colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregătesc NOUL INTERNET.

FBI vrea să fie păstrate evidenţele tuturor site-urilor vizitate de către populaţie.

Un nou „manual” de luptă împotriva terorismului îi indică a fi periculoşi inclusiv pe militanţii anti NOUA ORDINE MONDIALĂ …

Din 2013, în UE cutia neagră la automobile va pune toţi şoferii sub urmărire.

Probleme ale vremii Reviewed by on . Polonia avea tendinţa de a nu merge în rand cu lumea. Conducerea poloneză a murit într-un accident de avion. Va merge de acum Polonia în rând cu lumea? O listă Polonia avea tendinţa de a nu merge în rand cu lumea. Conducerea poloneză a murit într-un accident de avion. Va merge de acum Polonia în rând cu lumea? O listă Rating:
scroll to top