Home » Arhiva AXA anul III » Axa 33 » Masonii vor să deschidă un birou la Bruxelles

Masonii vor să deschidă un birou la Bruxelles

Citez din articolul Freemasons keen to open office in EU capital (EuObserver):

„Ordinele masonice ar trebui să practice politica în sensul pozitiv al cuvântului: ca, în pofida propriilor diviziuni partizane, ei să vorbească de pe baricadele secularizării şi să dea glas dezacordului lor cu anumite decizii guvernamentale sau europene”, a declarat pentru cotidianul belgian Le Soir într-un interviu publicat miercuri (17 februarie) Jean-Michel Quillardet, fostul Mare Maestru al Marelui Orient din Franţa. El a spus că lojele masonice din Europa rămân împărţite cu privire la subiect, cu unii membri mai „timizi” decât alţii în legătură cu atragerea publicităţii prin deschiderea unui birou în capitala U. E..

Dar el a adăugat că problemele de ordin practic sunt mai importante decât diviziunile şi a schiţat un program pentru dispoziţiile viitoare: „Cred că vom reuşi într-o zi să creăm o delegaţie masonică generală, de dragul libertăţii de gândire din instituţiile europene. Este posibil din punct de vedere politic. Este mai puţin posibil din punct de vedere financiar, de vreme ce avem infinit mai puţine resurse decât bisericile”, a explicat domnul Quillardet.

Marele Maestru a spus că prima sarcină a biroului din Bruxelles va fi promovarea ideii de cetăţenie: „Este necesar să impunem ideea universală a Iluminismului, care constă în noţiunea că oamenii sunt cetăţeni şi – înainte de a fi evrei, negri, magrebieni, homosexuali, heterosexuali – sunt cetăţeni europeni.”

Domnul Quillardet a explicat că Marele Orient al Franţei a creat deja o celulă care încearcă să aducă împreună toate lojile din Europa. (În 2007, au organizat un congres masonic pan-european la Strasbourg, cu întâlniri ulterioare în 2008 şi 2009, în Grecia şi Turcia. Evenimentul din 2010 va avea loc în Portugalia.)

Masonul a adăugat că în 2008 Comisia Europeană condusă de Jose Manuel Barroso s-a întâlnit pentru prima dată cu delegaţi dintr-un grup de loji, inclusiv cea din care face parte el, şi în acelaşi an a trimis o scrisoare către congresul internaţional din Atena. „I-am spus [lui J. M. Barroso] că, în afară de rădăcinile ei creştine, Europa datorează multe filosofiilor elene şi romane, umanismului renascentist şi iluminismului. Am obţinut reprezentare pentru ordinele masonice şi pentru grupurile care apără secularizarea în B. E. P. A. (Bureau of European Policy Advisers)”, a spus el în legătură cu Biroul Consilierilor de Politici Europene (B. E. P. A.), o unitate la nivel înalt de analiză a politicilor în Comisia U. E.. Scrisoarea lui Barroso a fost „pentru noi o recunoaştere în mediul intelectual”, a explicat domnul Quillardet.

Comentariu Saccsiv

Să vedem ce se spunea în textul declaraţiei adoptate la întâlnirea Consiliului European de la Laeken din 15 decembrie 2001, când s-a pregătit următoarea Conferinţă interguvernamentală. Convenţia s-a întrunit (cum altfel?) sub preşedinţia domnului Valery Giscard d’Estaing:

„După căderea Zidului Berlinului, ne aşteptam cu toţii la o lungă perioadă de stabilitate, fără conflicte, bazată pe respectarea drepturilor omului. După doar câţiva ani, aceasta nu mai poate fi o certitudine. Ne-am trezit brusc, odată cu evenimentele din 11 septembrie. forţele opozante încă nu au dispărut: fanatismul religios, naţionalismul, rasismul şi terorismul sunt în creştere. (…) Europa este continentul valorilor umane, al Cartei Magna, al Declaraţiei Drepturilor Omului, al Revoluţiei Franceze.”

Potrivit prestigiosului istoric César Vidal, pentru a înţelege ce se întâmplă în Europa, trebuie luat în consideraţie fenomenul francmasoneriei. Vidal documentează rolul discret, dar imens, jucat de francmasoni în formarea Uniunii Europene. Spre exemplu, el afirmă că „proiectul Constituţiei Europene a fost elaborat de un francmason, Valéry Giscard D’Estaing” – fost preşedinte al Franţei în perioada 1974-1981, preşedintele Convenţiei Europene – care a redactat in textul tratatului constituţional că „masonii controlează Internaţionala Socialistă şi s-au infiltrat puternic în partidele de dreapta” şi că aceştia exercită „o influenţă masivă în lumea comunicaţiilor şi în special în educaţie, justiţie şi forţele armate.”

Referirile la rolul jucat de Valery Giscard d’Estaing în geneza tratatului U. E. şi-au găsit o confirmare şi în mărturiile celebrului dizident sovietic, Vladimir Bukovsky, care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al U. R. S. S.. Într-o alocuţiune rostită la Bruxelles, Bukovsky a dezvăluit că, în ianuarie 1989, o delegaţie a Comisiei Trilaterale – formată din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-preşedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller şi fostul secretar de stat al S. U. A., Henry Kissinger – s-a întâlnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge că U. R. S. S. trebuie să se integreze în marile instituţii financiare ale lumii, G. A. T. T., F. M. I. şi Banca Mondială. Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvântul şi i-a spus lui Gorbaciov: „Domnule preşedinte, nu pot să vă spun exact când se va întâmpla, probabil într-un interval de 15 ani, dar Europa va fi un stat federal şi trebuie să vă pregătiţi pentru aceasta.” Bukovsky nu şi-a putut reţine uimirea faţă de capacităţile profetice ale lui d’Estaing: „Asta se întâmpla în ianuarie 1989, într-o vreme în care tratatul de la Mastricht din 1992 nici măcar nu fusese schiţat oficial.”

În toamna anului 2004, un imens scandal zguduia scena politică europeană. Rocco Buttiglione – candidatul nominalizat de preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru portofoliul Justiţiei, Libertăţii şi Securităţii – era respins de una din comisiile Parlamentului European, pe motiv că este mult prea conservator. În viziunea grupurilor euro-parlamentarilor socialişti şi ecologişti, „vina” lui Buttiglione, un catolic practicant, a fost afirmaţia făcută în cadrul audierilor cum că homosexualitatea este un păcat. Confruntat cu opoziţia furibundă a majorităţii Parlamentului European, care a ameninţat cu un vot de blam la adresa întregii Comisii, Barroso a retras candidatura lui Buttiglione. În locul acestuia, Italia l-a nominalizat pe ministrul de externe Franco Frattini, şi se părea că toate controversele vor fi date repede uitării. Înainte însă de a pleca de la Bruxelles, Buttiglione a aruncat bomba, acuzându-l pe înlocuitorul său de apartenenţa la o societate secretă. În momentul felicitării pentru candidatura lui Frattini la postul de comisar european, politicianul creştin-democrat a afirmat: „Sper ca audierile lui să meargă bine şi nimeni să nu îl întrebe dacă este francmason.” Ulterior, în cadrul unei dezbateri desfăşurate la Milano, Buttiglione a spus despre principiul după care funcţionează instituţiile europene: „Uniunea Europeană se indreaptă spre un totalitarism care doreşte să devină o religie de stat – o religie ateistă, nihilistă – o religie care va deveni obligatorie pentru toţi.”

Aşadar (atât cât o fac) de ce francmasonii ies din umbră în luminile rampei? De ce aflăm din ce în ce mai des – uneori oficial, alteori din mass-media – că o parte din ceea ce avertiza în trecut „teoria conspiraţiei” este real? Să ne amintim de exemplu că: Mario Borghezio, un parlamentar european din partea Lega Nord întreba într-o sesiune de la Bruxelles de ce candidaţii la preşedintia sau ministerul de externe al U. E. sunt membrii ai Grupului BILDERBERG sau în Comisia Trilaterală. Sau, de curând, C. N. N. vorbea despre masonii din Congresul american. Iar Daily Business comenta: „De la teoria francmasonică la fapte: Guvernul Mondial devine realitate.” Şi să nu uităm de declaraţia lui Hillary Clinton: „Council of Foreign Relations spune guvernului ce trebuie să facă…”

De ce se elogiază şi se promovează în presă din ce în ce mai des masoneria? Ca de exemplu:

În articolul Freemasons await Dan Brown novel `The Lost Symbol’ (Francmasonii aşteaptă romanul lui Dan Brown «Simbolul pierdut»), de pe newsyahoo;

Sau, la „Naşul” (B1TV), masonii se laudă că patriarhul ecumenic Athenagoras (cel ce a ridicat anatema de la 1054) a avut gradul 33 (adică se închina lui LUCIFER);

Şi să nu uităm de osanalele din presa românească dat fiind că de curând marea Lojă Naţională din România a aniversat 130 de ani de la înfiinţare.

Ce nu se spune însă e faptul că vârfurile masoneriei practică cultul paladin (închinarea la lucifer). Iată câteva citate:

În 1881, francmasonul belgian Fleurie scria: „Jos Răstignitul!… Împărăţia lui s-a sfârşit! Nu este nevoie de Dumnezeu!” Iar Gambetta striga: „Trebuie sa extirpăm lepra devorantă a creştinismului!”;

– Manly Palmer Hall (1901–1990), mason gradul 33, Ritul Scoţian. În 1934, Hall fondează Philosophical Research Society. În cartea „The Lost Keys of Freemasonry”, pag. 48, a scris: „Masonul descoperă că energiile văzute ale lui Lucifer sunt în mâinile sale”;

Lucrarea „The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy” a fost una din sursele de inspiraţie pentru partea 1 a documentarului anticreştin Zeitgeist;

Karl Heinrich [Mordechai] Marx (1818 – 1883), evreu din Germania, celebrul filosof, sociolog, teoretician politic, revoluţionar, idol al comunismului. S-a căsătorit cu o ruda a lui Nathan Mayer ( 1777 – 1836 ), fondator al Rothschild Banking Family of England. Karl Marx a fost mason, s-a tras dintr-o familie de rabini, dar nici el şi nici Engels n-au inventat comunismul. Ei au fost influenţaţi direct de evreul Moses (Moshe) Hess (1812 – 1875), care a fost şi unul din fondatorii socialismului. Este unul din creatorii anti-semitismului [!?] de tip modern, citiţi vă rog lucrarea sa „On the Jewish Question”. Citat din Karl Marx: „Aburi infernali se ridică şi-mi umplu creierul, până când înnebunesc şi inima mi se schimbă cu desăvârşire. Vezi această sabie? Prinţul întunericului mi-a vândut-o. Pentru mine el, este cel care măsoară timpul şi dă semnalul. Cu tot mai multă îindrăzneală interpretez dansul morţii” Tot el mai scria că instrumentele de tortură sunt bune, deoarece asigură locuri de muncă , atât fierarilor cât şi călăilor…

Albert Pike (1809 – 1891), mason de gradul 33, Ritul Scoţian (rit pe care de fapt el l-a schimbat, dintr-o societate minusculă, întru influenţa enormă pe care o ştim astăzi) a formulat dogma divinităţii lui Lucifer în „MORALS and Dogma”: „Lucifer, zeul luminii, luptă împotriva lui Adonai, zeul Bibliei. Da, Lucifer e Dumnezeu! (Lucifer este „purtătorul luminii”! Nume straniu şi misterios al celui ce este spiritul întunericului! Lucifer, fiul dimineţii, este cel care aduce lumina şi în toată splendoarea sa intolerabilă orbeşte pe cei slabi sau sufletele egoiste.) Despre francmasonerie, Albert Pike susţinea în lucrarea sa „DOGMĂ ŞI RITUAL”, că: „Francmasoneria are două doctrine – dintre care una este ascunsă, cunoaşterea sa fiind rezervată doar Maeştrilor (…) – iar cealaltă este publică…” În 1869, a fost unul din liderii de seamă ai Cavalerilor Ku Klux Klan. În octombrie 1901, a fost ridicat în Washington D. C. un grandios monument în cinstea sa.

În 1913, francmasonul Sincar de Paulson spunea: „Este un război pe care trebuie să-l continuăm până la victorie sau până la moarte, e războiul împotriva duşmanilor de totdeauna ai francmasoneriei: toate dogmele, toate bisericile.”

„Război de moarte creştinismului!” – striga Fr. Viviani.

Nu cu mult timp în urmă, foarte rar puteai auzi de la un oficial o recunoaştere a existenţei societăţilor şi organizaţiilor secrete. Şi mai rar auzeai însă despre o recunoaştere a acţiunilor lor. La 5 iunie 1991, David Rockefeller spunea cu privire la prestaţia presei faţă de deciziile Bilderberg Group: „Suntem recunoscători conducerilor publicaţiilor The Washington Post, The New York Times, Time Magazine şi altor mari publicaţii ai căror directori au participat la întâlnirile noastre şi au respectat promisiunea lor de discreţie pentru ultimii 40 de ani. Ar fi fost imposibil pentru noi să dezvoltăm planul nostru global dacă am fi devenit subiecţi ai luminilor presei în toţi aceşti ani, dar lumea este mult mai sofisticată şi mai pregătită acum să înainteze spre o guvernare globală…”

Până în urmă cu câţiva ani, mass-media, analiştii, formatorii de opinie aveau misiunea de a eticheta drept „teoria conspiraţiei” orice informaţie referitoare la societaţile secrete. Ce observăm acum? Că vorbesc pe faţă despre ele, iar masoneria doreşte oficial un birou în capitala U. E.. Ce se intâmplă? Se simt suficient de puternici?

Walther Rathenau (1867 – 1922), evreu, politician, scriitor, ministru de externe în timpul republicii de la Weimar, fiul lui Emil Rathenau. Legături strânse cu masoneria. Lider industriaş în vechiul imperiu german şi noua republică. Unul din fondatorii Partidului Democrat German. În 1921, devine ministru al reconstrucţiei şi în 1922 ministru de externe. Insistenţa sa ca Germania să accepte integral obligaţiile Tratalului de la Versailles, precum şi ale Tratalului de la Rapallo cu Uniunea Sovietică i-au înfuriat pe naţionalişti. Acesta scria la 24 decembrie 1921, în Wiener Freie Presse: „Trei sute de oameni foarte apropiaţi între ei ghidează mereu destinele economice ale continentelor şi tot ei decid cine le sunt succesorii.” Că sunt chiar 300 sau nu, contează mai puţin. Cert este că acestea sunt ELITELE şi în mare măsură nu-i ştim. De câţiva însă s-a aflat şi am şi scris despre ei în acest blog. Dar cele mai multe date le avem despre locotenenţii lor şi despre tot soiul de organizaţii mai mult sau mai puţin secrete. Le avem noi, cei ce ne ocupăm de „teoria conspiraţiei” şi care ne petrecem cea mai mare parte a timpului scormonind după informaţii pentru a le pune cap la cap. Dar aceste organizaţii (masoneria, Bilderberg Group, Comisia Trilaterală, Council on Foreign Relations, etc.) nu sunt decât instrumente în mâna adevăraţilor PAPUŞARI, folosite pentru edificarea GUVERNULUI MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE!

Revenind la întrebarea din titlu, de ce ies în luminile rampei aceste organizaţii? Se simt stăpânii lor destul de puternici? Observaţi, vă rog, că oficial sau în mass-media aflăm de fapt în ultima vreme despre instrumente, şi nu despre ELITE! Acestea din urmă stau încă în umbră. Încă mai pregătesc ceva. Ce anume? Citiţi, vă rog, articolul din numărul anterior al revistei AXA: REVOLUŢIILE „NOII ORDINI MONDIALE” Cu alte cuvinte, prin scoaterea în luminile rampei a organizaţiilor-instrumente, se prezintă o viitoare falsă ţintă asupra căreia să se bulucească la o adică toţi cei anti-sistem. Aceasta, referitor la Bilderberg Group, Comisia Trilaterală, Council on Foreign Relations, Federal Reserve, etc. Prin scoaterea în luminile rampei a masoneriei, se împuşcă doi iepuri dintr-un foc. O componentă este cea de mai sus, pentru cei ce sunt convinşi că adunătura barbaţilor în şorţuleţe este ceva rău, dar strict din punct de vedere politico-economic. Pe de alta parte însă, pe mulţi îi vor sminti „invăţătura” şi acţiunile lor „bune”. De aceea se şi ascunde componenta luciferică a ei…

Masonii vor să deschidă un birou la Bruxelles Reviewed by on . Citez din articolul Freemasons keen to open office in EU capital (EuObserver): „Ordinele masonice ar trebui să practice politica în sensul pozitiv al cuvântului Citez din articolul Freemasons keen to open office in EU capital (EuObserver): „Ordinele masonice ar trebui să practice politica în sensul pozitiv al cuvântului Rating:
scroll to top