web analytics
Home » Arhiva AXA anul IV » Axa 52 » Ce mai faci tu, Basarabie?
Ce mai faci tu, Basarabie?

Ce mai faci tu, Basarabie?

noiembrie 21, 2011 1:26 pm by: Category: Axa 52, Basarabia Leave a comment A+ / A-

ÎNTRE VIZITA UNUI PATRIARH ŞI DISCURSUL UNUI REGE
Pe 18 noiembrie Parlamentul Republicii Moldova va organiza alegeri prezidenţiale. În tentativa generală de a rezolva criza politică, iar paralel în încercările individuale ale unor politicieni de a trage spuză fiecare pe turta lui, la Chişinău s-a lăsat o atmosferă de polemici şi certuri mărunte şi neconstructive.

Din perspectiva presei de la Chişinău, nici unul dintre potenţialii candidaţi la preşedinţie nu e nici pe departe o variantă ideală, ba nici măcar optimistă.

Criza politică de la Chişinău a devenit un bun prilej pentru escroci şi hoţi să-şi joace cărţile. Cel mai recent caz este cel al atacurilor raider din vara acestui an. Vlad Filat, premierul şi liderul liberal-democraţilor din Basarabia, a anunţat că va opera remanieri la nivelul Guvernului după cazul tentativei de însuşire frauduloasă a acţiunilor deţinute la Moldova Agroindbank, Universalbank, Banca de Economii şi Victoriabank. „În opinia premierului Filat prin atacul de tip raider a fost pusă în joc siguranţa naţională a ţării. Vlad Filat: «Eu şi instituţiile abilitate am aflat pentru prima dată despre acest caz pe data de 29 iulie, de la conducerea Moldova-Agroindbank. Aceasta a fost înştiinţată pe 28 iulie că un grup de investitori europeni a fost deposedat în mod fraudulos de un pachet de acţiuni de 27,5% şi transferat unor companii din zonele off-shore, în urma unui litigiu fals arbitrat în Sankt Petersburg, Rusia», a menţionat prim-ministrul. Vlad Filat a precizat că, în afara cazului de la Moldova-Agroindbank, unde a fost atacat un număr de 27,5% dintre acţiuni, sunt date concrete privind astfel de atacuri la Universalbank, unde a fost vizat un pachet de 78,61%, Banca de Economii, cu un pachet de 16,4% şi Victoriabank, unde a fost atacat un pachet de 5% aparţinând unuia dintre acţionarii minoritari. (www.adevarul.md, 5 septembrie 2011)….

Comandaţi revista AXA online accesând secţiunea Magazin sau la numărul de telefon 0721.09.44.47 – Ionuţ Ruse sau la e-mail: ionut@axa.info.ro

Ce mai faci tu, Basarabie? Reviewed by on . ÎNTRE VIZITA UNUI PATRIARH ŞI DISCURSUL UNUI REGE Pe 18 noiembrie Parlamentul Republicii Moldova va organiza alegeri prezidenţiale. În tentativa generală de a r ÎNTRE VIZITA UNUI PATRIARH ŞI DISCURSUL UNUI REGE Pe 18 noiembrie Parlamentul Republicii Moldova va organiza alegeri prezidenţiale. În tentativa generală de a r Rating: 0

About Natalia Varaniță

Lasă un comentariu

scroll to top